Як ми готуємо справжній сир

Поделись с подружками :
Бліц-екскурсія на завод Клубу Сиру
Чи хотіли би ви на власні очі побачити, як готується справжній якісний сир? Ласкаво просимо на завод Клубу Сиру! 

Отож екскурсія починається з пункту прийому молока, до якого під’їжджає молоковоз. Молоко для нашого сиру надходить від навколишніх господарств протягом двох годин після доїння. Спочатку воно має пройти контроль у лабораторії. За декілька хвилин сучасна апаратура перевіряє його на основні показники: жирність, допустиму кількість бактерій, наявність сторонніх хімічних або біологічних речовин. Якщо всі показники в нормі, молоко рухається далі, а ми разом з ним. 

Наш шлях лежить до виробничих цехів – на заводі Клубу Сиру їх декілька. В усіх цехах ідеальна чистота, приємно пахне молоком. Виробничі лінії тут повністю закриті – весь процес приготування сиру контролюється за допомогою комп’ютерів, а це забезпечує майже 100 % стерильність. 

Цех перший— підготовка сировини. Молоко в декілька етапів очищується від бактерій, після чого по трубах подається до наступного цеху. Тут у величезному чані молоко за допомогою закваски густішає та перетворюється на сирне зерно. Спеціальні ножі постійно перемішують зерно згідно зі вказівками технологів. 

Через деякий час зерно пресується в бруски, котрі висушуються та потрапляють у величезні ванни з розсолом. Тут сир солиться декілька діб, а потім конвеєром доставляється в пакувальний цех і, здавалося б, усе готово. Та найголовніше ще попереду!

Запакований сир залишається дозрівати у спеціальному приміщенні в умовах оптимальних температури й вологості. Залежно від сорту, дозрівання триває від 30 до 90 діб. Протягом цього часу технологи раз на кілька діб навідують кожний брусок, аби пересвідчитися в правильності дозрівання.. 

Сир дозрів, і тепер найприємніше — дегустація. На нашому заводі сир дегустує комісія з 12 експертів, і лише за умови одностайного схвалення, він вирушить до магазинів та супермаркетів, а звідти – до вашого столу. Тож смачного! 

Поделись с подружками :